1. Kim jest "A"? Piszmy tu swoje uwagi, a może razem uda nam się odgadnąć kim jest "A".
    Moim zdaniem "A" jest ktoś z najbliższego otoczenia dziewczyn. To nie może być osoba, której nie widać... Bardzo dużo rzeczy dzieje się w szkole, a "A" niczego nie przegapia... Co Wy na to?

2. Wg mnie to jakiś facet, chociaż nie jestem do końca pewna kto, ale jestem za Garrett'em, jakiś taki dziwny. ;P

3. Moim zdaniem jest to osoba którą często widać w serialu, ale jest tak jakoś niewidoczna. Po prostu nie zwracamy na nią uwagi. Nie mam jeszcze dokładnej osoby na uwadze. P.S Ciekawe czy uda nam się przeprowadzić nasze małe śledztwo xD

4. Wczoraj wieczorem oglądałam 10 odcinek, gdzie był m.in. Camp Mona. Na końcu był moment gdzie Aria i Ezra się całowali, a na szybie ktoś (później wiemy, że to Noel) napisał : "I see you". Następnie kiedy Hanna miała się spotkać z dziewczynami, bo rzekomo wiedziała kto jest "A", ktoś ją potrącił a następnie był sms z napisem : "She knew too much". Z tego wychodzi, że to Noel może być "A". Chyba, że prawdziwa "A" miała i nas i je zmylić żebyśmy myśleli, że to Noel...

5. Noel, Mona. Ciekawe, kiedy pokażą nam, kto jest `A.

6. a mnie sie wydaje, ze to ktos z otoczenia Jenny.
    pamietam odcinke kiedy emily albo spencer uprawiala jogging i zauwazyla jenne, ktora siedziala na lawce i rozmawiala przez telefon, powiedziala tak : "teraz wyslij sms`a" (jesli sie nie myle)

7. Oficer Maple !

8. zgadzam się. Na pewno jest to ktoś ze szkoły, bo Kiedy A miał/a zrzucić Iana w ostatnim odcinku,to on powiedział: "Co ty tu robisz?" .Według mnie to nie może być Garret bo on wtedy kiedy A zrzuciło Iana sprawdzał tego gościa co miał przyjechać z pieniędzmi. A może A to kilka osób? Ale wydaje mi się że to jest Jason

9. Ej a nie sądzicie, że Melissa też jest w to zamieszana? Bo w tym 2x01 odcinku Garret znalazł jej telefon w kościele... A skąd on się tam wziął?!

SPOILER: Wedłyg E! w 2 sezonie PLL ktoś będzie wysyłał Melissie wiadomości z rzeczami, o których wiedział tylko Ian.

10. Według mnie to Lucas
    1 Stał przy szafce w kuchni gdzie schowane były pieniądze
    2 dowiedział się o kłopotach w jakie wpadła Hannah i jej matka
    3 Nienawidzi Alison i prawdopodobnie widział się z nią w dniu jej śmierci
    4 Zmusił Hannę do tańca żeby rozdzielić ja z Seanem
    5 Ciągle widać go w tle także w czasie wypadku na parkingu :P

11. Doszedłem do wniosku że istnieją 3 osoby
    1 Dobrze zna Alison ma jej telefon i rzeczy należące do niej i postanowiła się zabawić kosztem dziewczyn
    2 Ian prawdopodobny morderca Alison, jej kochanek i morderca
    3 Osoba która mści się za Al i przyjęła miano A Tak naprawdę to jej najbardziej się boję

Każda z tych osób jest manipulatorem chcącym zniszczyć dziewczęta, jednym z nich steruje J, ta sama osoba manipuluje Garretem i Jasonem, myślę że chodzi o siostrę bliżniaczkę Alison, przezchwilę wydawało mi się że to Toby ale skąd miałby znać Caleba?
    Myślę że A jest nam dobrze znana chodzi do Rosewood High School, każdego dnia uśmiecha się do dziewcząt skrycie ich nienawidząc

12. Co powiecie o Monie? Wydaje się być jedną z podejrzanych.

13. Moim zdaniem napewno jest to kobieta i jest to 1 z tych 4 dziewcząt. Pytanie tylko która? Serial przypomina mi inny serial Wyspa Harpera gdzie morderca byl głowny bohater. Obstawiałbym Arie Montgomery gdyż ona jest z nich za spokojna

14. Nie wydaję mi sie że to któraś z dziewczyn. Obstawiałabym kogoś z ich szkoły. Kogoś kto ich zna i moze przez cały czas obserwować.

15. Jeszcze jeden typ Jason co o nim myślicie? Podejrzanie to wygląda. Nie chce wpuścić nikogo do domu itp.

16. Moim zdaniem jest to facet. Wątpię, aby "A" włamywał/ła się do domu. Pewnie kogoś wynajmuje. Ja nie mam pojęcia. Hmm jason jest troszkę dziwny ale on się o wszystko pytam tak Speanser więc nie wiem. Wiem, że to raczej mało prawdopodobne ale może Mona? Udaje głupia, a tak na prawdę wszystko widzi i wie. Hy? Do: yarow79 : Aria? No co ty moim zdaniem to nie możliwe. Wtedy jak ją ktoś przewrócił w domu Speancer? Była sama więc nie robiła tego na pokaz. Ja jestem za Moną. Garet też może być ale moim zaniem to się nadaje Mona. wiem że napisałam że to facet ale jakoś mi tak mona pasuje no ale brudną robotę pewnie odwala za nią jakiś facet a ona wszystko widzi i tak dalej. Nie wiem. My sie tak zastanawiamy a odpowiedź jest pewnie oczywista ;) Dowiemy się tylko w jeden sposób. Oglądając!! :D

17. Do Alison: To że Jason nie chce wpuścić to małe podejrzenie moim zdaniem.

18. adzicha: Motywację Mony co do Alison I Hanny można zrozumieć, ale w czym podpadła jej reszta ? Jej związek z Noelem daje myślenia
    yarow79: Ze wszystkich 4 dziewcząt Aria ma najlepsze alibi ( choćby sprawa z dyplomem Ezry czy włamaniem do jego mieszkania)spośród nich obstawiałabym Spencer

19. Mnie się coraz bardziej zdaję że to Melissa razem z Ianem. Biorąc pod uwagę, że okłamała Spencer że nie wychodziła z domu, to chyba najbardziej prawdopodobne. Choć w dalszym ciągu nie wiadomo, kto uratowała Spencer na wieży w kościele? W końcu Melissa była w szpitalu. Jest jeszcze wiele niewiadomych.
    Ktoś się orientuje jak długo to będą jeszcze ciągnąć?

20. chichabit: telefon Melissy wiął się stąd, że ona go tam zostawiła. Pojechała do kościoła załatwiać sprawy organizacyjne w związku z chrztem dziecka.
    A co do przypuszczeń, że to jedna z dziewczyn, to wydaje mi się to baaaardzo mało prawdopodobne. Chociażby wtedy, jak Hannę potrącono. Wszystkie dziewczyny były wtedy w jednym miejscu. Na dodatek Aria, Spencer i Emily dostały w tym samym momencie smsa od "A". Takich momentów było wiele - kiedy otrzymywały wiadomość w tej samej chwili.
    Myślę, że Mona jest na to za głupia. A poza tym "A" ma sylwetkę mężczyzny. Może to ktoś z otoczenia Jenny. A może to np. dwie współpracujące ze sobą osoby?

21. Mi się wydaje że jest kto ktoś kogo często pokazują , ale wydaje się być niewinny .

A - nie wydaje mi się aby była to Spencer . Zresztą wątpię aby była to któraś z dziewczyn , ale jeśli już to obstawiałabym Emily . W jednej z retrospekcji widzimy jak Emily Całowała się z Alison a w nastepnej jak Elily całuje kark Alison i wtedy ta mówi że tamten pocałunek nic dla niej nie znaczył że to tylko zabawa . W pewien sposób pogrywała sobie z uczuciami Emily...tak czy inaczej wątpię aby to była któraś z 4 dziewczyn.

22. A ja mysle ze to jakas dziwczyna na pewno czesto pod koniec odcinka jest ta tajemnicza postac w czarnych rekawiczkach i robi kobiece gesty. Ogólnie wydaje mi sie ze w postac A moga byc zamieszane kilka osób tylko nie wiem po co robią tak im na złość moze jest cos w tym głebszego Napewno rodzina A była jakas nienormalna

p.s. zapraszam na moj blog kobiecosci.bloog.pl

23. kurcze, trudno powiedzieć.
    Scenarzyści robią w okol tego taką tajemnicę, bo na tym polega ten serial. NA TAJEMNICY .
    autorzy serialu powiedzieli że JUŻ POZNALIŚMY A. więc jest to ktoś kto do tej pory się pojawił.
    moim zdaniem są 3 wyjścia :
    1. A jest kimś oczywistym, kogo wszyscy podejrzewali [Ian chociażby]
    2. A jest kimś kogo NIKT by nie podejrzewał [ojciec Arii np.; D]
    3. zapomniałam, więc jednak są dwa wyjścia ;D

24. Mi się wydaje, że 'A' jest kimś takim jak plotkara w GossipGirl, kimś, o którym nigdy sie nie dowiemy. W tym tkwi tajemnica tego serialu, każdy chce odryć kim jest 'A', a to nigdy nie zostanie ujawnione.

25. dowiemy się, bo autorzy serialu powiedziali z jednym wywiadów,że w finałowej serii się wszystko wyjaśni

26. a ile seri jeszcze ma byc ?

27. Oglądając ten serial najbardziej podejrzaną osobą (moim zdaniem)jest MONA... juz tłumaczę :
    1. w pierwszym odcinku Alison i Aria uciekaja przed nielubianą jeszcze Moną
    2. Mona niszczy list Hanny
    3. udaje głupią, bo nie chce w pewien sposób zwrocic na siebie ich uwagi
    4. jest zawsze blisko dziewczyn
    5. na CampMona jest wypadek samochodowy Hanny
    6. nagle zaczela spotykac sie z Noelem
    7. odnoszac sie do pkt 1. - CHCE SIE ZEMSCIC za to, że sie z niej naśmiewały i nie chcialy jej w swojej paczce
    Uważam ze to wystarczający powód - ODRZUCENIE

28. Jak dla mnie "A" to kilka osób. Jestem prawie pewna, że jedną z nich jest Jenna i na pewno był nią Ian. Jestem prawie pewna, że Jenna jednak widzi.

29. Jenna widzi? ee ja tak nie myślę. A te zajęcia z Arią? Była bardzo zaskoczona..! Ja teak nie uważam ale do tego pomysłu, że to parę osób.. hmm to dobry pomysł :) Ale Mona bardzo pasuje!

RSS dla tego tematu

Odpowiedz »

Musisz się zalogować, aby móc pisać.